Deliveroo Singapore untuk membantu 200 penunggang menaik taraf e-basikal dengan menaja kos sehingga 50%, Berita Singapura & Berita Teratas

Deliveroo Singapore untuk membantu 200 penunggang menaik taraf e-basikal dengan menaja kos sehingga 50%, Berita Singapura & Berita Teratas

SINGAPURA – Deliveroo Singapura akan menaja hingga 50 peratus daripada kos basikal berbantukan kuasa (PAB) baru untuk meringankan beban kewangan 200 penunggang yang ingin menaik taraf kenderaan mereka.

Syarikat penghantaran makanan mengumumkan perintis inisiatif ini, yang dikenali sebagai Skim Subsidi Peningkatan Basikal Berbantukan Tenaga, pada hari Selasa (12 Okt).

Program ini akan membolehkan pejalan kaki dan penunggang basikal menukar mod penghantaran mereka ke basikal elektrik sehingga mereka dapat meningkatkan pendapatan mereka dengan membuat lebih banyak penghantaran dalam waktu yang lebih singkat.

Pada bulan Oktober, 200 pelumba akan dijemput untuk menyertai skim ini. Deliveroo akan membayar hingga 50 peratus, dengan topi $ 500, untuk model PAB yang sesuai dengan Pengangkutan Darat terpilih dari dua pembekal, Mobot dan Falcon PEV.

Ong Zhi Hao, 29, penunggang Deliveroo yang akan mengambil bahagian dalam skim subsidi, mengatakan bahawa dia tidak mempunyai cara kewangan untuk membeli basikal elektrik.

“Sekarang, dengan simpanan saya ditambah dengan bantuan Deliveroo, saya gembira dapat meningkatkan ke PAB untuk menyampaikan lebih banyak pesanan kepada pelanggan dan meningkatkan pendapatan saya dengan cara yang selamat,” katanya.

Inisiatif $ 100,000 itu dibiayai oleh dana komuniti global Deliveroo Singapura.

Penunggang yang disenarai pendek akan dapat membeli e-basikal baru yang sesuai untuk penghantaran makanan atau menaik taraf dari basikal tidak berkuasa. Pembekal rakan kongsi akan memberikan potongan harga dan percuma untuk pelumba ini.

Program ini sejajar dengan visi Singapura agar semua kenderaan menggunakan tenaga yang lebih bersih menjelang 2040, kata Deliveroo dalam kenyataannya.

Cik Sarah Tan, pengurus besar Deliveroo Singapore, berkata: “Bergantung pada model dan spesifikasi, kenderaan seperti basikal berbantu kuasa boleh mahal dan berharga sekitar $ 700 hingga $ 1,800. Kami berharap dengan skim subsidi baru ini, kami dapat bantu penunggang Deliveroo kami meringankan beban kewangan mereka dan menjana lebih banyak dalam masa satu jam melalui lebih banyak penghantaran yang dilaksanakan. “


Posted : nomor yang akan keluar malam ini hongkong