Pelopor dalam pembuatan: Latihan untuk perjalanan ke Stesen Angkasa Antarabangsa, Berita Foto & Berita Teratas

Pelopor dalam pembuatan: Latihan untuk perjalanan ke Stesen Angkasa Antarabangsa, Berita Foto & Berita Teratas

Peserta penerbangan angkasa lepas Yusaku Maezawa dan Yozo Hirano dan peserta sandaran Shun Ogiso melakukan penerbangan graviti sifar bulan lalu ketika berlatih menjelang ekspedisi ke Stesen Angkasa Antarabangsa (ISS) di wilayah Moscow, Rusia.

Mr Maezawa, seorang usahawan dan pengumpul seni jutawan berusia 45 tahun, dan Mr Hirano, 36, pembantu pengeluarannya yang akan mendokumentasikan penerbangan, akan diketuai oleh kosmonot Roscosmos Alexander Misurkin, 44, dalam misi yang dijadualkan pada 8 Disember.

Ini adalah kali pertama agensi angkasa Rusia Roscosmos membawa pelancong ke ISS sejak 2009.

Maezawa menjadi berita utama pada tahun 2018 ketika dia diumumkan sebagai orang pertama yang menempati tempat di kapal angkasa lunar yang dikembangkan oleh pesaing Roscosmos SpaceX, yang dimiliki oleh jutawan Elon Musk.

Hartawan Jepun itu membuat kekayaannya sebagai pengasas kedai fesyen dalam talian Zozo, yang dia jual kepada Yahoo! Jepun pada tahun 2019.

  • HANTAR KAMI GAMBAR ANDA

  • Adakah anda mempunyai Gambar Besar untuk dikongsi dengan kami? Gambar mestilah yang terbaru, dengan peningkatan digital yang minimum. Hantarkan ke [email protected] dengan tajuk BIGPIC diikuti dengan keterangan foto anda. Gambar hendaklah dalam format jpg dan tidak lebih dari 2MB.


Posted : hongkong prize