Penyekat warna di Jalan Besar, Berita Foto & Berita Teratas

Penyekat warna di Jalan Besar, Berita Foto & Berita Teratas

Pemasangan seni ringan menambahkan sedikit warna pelangi ke tangga di Blok 811 Jalan Perancis di Jalan Besar selama kira-kira 90 minit dari 10 malam Sabtu lalu.

Karya ini dilakukan oleh artis Singapura, Lee Wei Lieh, pengasas koleksi Pameran Very Small kolektif seni yang sukar difahami.

Pemasangan seni ringannya, yang biasanya berlangsung tidak lebih dari tiga jam, adalah sebahagian daripada siri Pameran Sangat Momentari. Pameran ini bertujuan untuk meraikan ruang awam biasa dengan mengubah pencahayaan yang ada di ruang-ruang ini menjadi spektrum pelangi.

Lee, yang berjaya menarik perhatian di Instagram untuk pemasangan seni gerila, mengadakan pertunjukan seni ringan di Pusat Warisan Melayu. Bahagian luar bangunan di Sultan Gate dinyalakan setiap malam hingga 30 Nov, dari jam 6 hingga 10 malam.

  • HANTAR KAMI GAMBAR ANDA

  • Adakah anda mempunyai Gambar Besar untuk dikongsi dengan kami?

    Gambar mestilah yang terbaru, dengan peningkatan digital yang minimum. Hantarkan ke [email protected] dengan tajuk BIGPIC diikuti dengan keterangan foto anda. Gambar hendaklah dalam format jpg dan tidak lebih dari 2MB.


Posted : hongkong prize