Seorang lelaki diselamatkan oleh anggota bomba setelah kemalangan kenderaan pelbagai kenderaan di Pioneer, Mahkamah & Berita Jenayah & Berita Teratas

Seorang lelaki diselamatkan oleh anggota bomba setelah kemalangan kenderaan pelbagai kenderaan di Pioneer, Mahkamah & Berita Jenayah & Berita Teratas

SINGAPURA – Seorang lelaki terperangkap di dalam kereta selepas kemalangan di Pioneer pada hari Isnin (11 Okt) petang dan penyelamat perlu memastikan ia stabil sebelum mereka dapat menyelamatkannya.

Kereta itu adalah salah satu daripada lima kenderaan – termasuk sebuah treler, lori dan dua kereta lain – yang terlibat dalam kemalangan di persimpangan Jalan Ahmad Ibrahim dan Jalan Benoi.

Dalam catatan di Facebook, Pasukan Pertahanan Awam Singapura mengatakan mereka menerima panggilan untuk meminta bantuan kira-kira pukul 12.20 tengah hari.

Mereka mendapati lelaki itu terperangkap di tempat duduk pemandu di sebuah kereta yang merempuh tiang lampu isyarat dan menjatuhkannya.

Kereta itu berada dalam keadaan tidak selamat dan mesti stabil agar tidak memburukkan keadaan pemandu, kata SCDF.

Setelah melakukannya, pasukan bomba menggunakan peralatan penyelamat hidraulik untuk mengasingkan lelaki yang terperangkap.

Polis mengatakan pemandu berusia 54 tahun dan dua penumpangnya, seorang lelaki berusia 53 tahun dan wanita berusia 48 tahun, sedar ketika dibawa ke hospital.

Mereka dibawa ke Hospital Universiti Nasional, tambah SCDF.

Siasatan polis sedang dijalankan.


Posted : nomor yang akan keluar malam ini hongkong