Tenis: Svitolina bertahan dalam serangan Cirstea, Swiatek mara ke pusingan keempat Indian Wells, Berita Tenis & Berita Teratas

Tenis: Svitolina bertahan dalam serangan Cirstea, Swiatek mara ke pusingan keempat Indian Wells, Berita Tenis & Berita Teratas

INDIAN WELLS, California (REUTERS) – Pemain pilihan keempat Elina Svitolina bertahan dalam serangan pusingan ketiga dari Romania Sorana Cirstea untuk menang 4-6 6-4 7-6 (3) di Indian Wells pada hari Ahad (10 Okt), sementara pilihan kedua Poland Iga Swiatek ketinggalan melepasi Veronika Kudermetova 6-1 6-0.

Svitolina dari Ukraine, yang memenangi pingat gangsa di Olimpik Tokyo, menyelamatkan 12 dari 16 peluang break point yang dibentuk oleh Cirstea dalam peraduan dua jam 32 minit, dan harus melawan 4-2 di tangga ketiga bersedia untuk terus hidup.

Swiatek yang dominan hanya menjatuhkan tiga mata servis pertamanya dan tidak pernah mengalami rehat, melepaskan lima ais menentang Kudermetova dari Rusia, yang tidak dapat memasuki pangkuan perlawanan, yang berlangsung selama 54 minit.

Di sisi lelaki, pemain nombor tujuh dunia, Matteo Berrettini mengalahkan pemain Chile, Alejandro Tabilo 6-4 7-5 dalam perlawanan pusingan kedua mereka.

Berrettini menyelamatkan kedua-dua titik rehat yang dia hadapi dan bermain 11 ace menentang Tabilo, dan pemain Itali itu, yang tewas kepada pemain nombor satu dunia, Novak Djokovic di final Wimbledon awal tahun ini, meraung ketika dia memenangi pertandingan.

“Hari ini tidak mudah. ​​Saya berjuang hari-hari terakhir dengan tubuh saya, jadi saya tahu bahawa saya tidak akan – saya mengatakan kepada diri sendiri untuk tidak mengharapkan prestasi terbaik, tetapi saya cukup yakin bahawa ketika tahap akan meningkat lebih tinggi saya akan bersedia, “katanya.

Rakan senegara Berrettini, pilihan ke-10 Jannik Sinner, menewaskan pemain Australia Australia, John Millman 6-2 6-2, sementara pemain Perancis, Gael Monfils mengalahkan Gianluca Mager 6-4 6-2.


Posted : angka keluar hk