The Big Story: Kerusi bersama pasukan petugas S’pore’s Covid-19 menjawab soalan utama mengenai penggambaran, pengetatan ketat, Berita Multimedia & Berita Teratas

The Big Story: Kerusi bersama pasukan petugas S’pore’s Covid-19 menjawab soalan utama mengenai penggambaran, pengetatan ketat, Berita Multimedia & Berita Teratas

Ikuti topik terpanas di The Big Story, program berita dalam talian hari minggu The Straits Times.

Dalam sebuah video yang disiarkan di Facebook pada hari Selasa (12 Okt), ketua-ketua pasukan petugas multi-kementerian Singapura menjawab beberapa pertanyaan penting mengenai berbagai topik, termasuk gambar penggalak dan tindakan pembezaan vaksinasi.

Dalam video yang berdurasi sekitar enam minit itu, Menteri Kesihatan Ong Ye Kung dan Menteri Kewangan Lawrence Wong menjelaskan mengapa ada langkah yang lebih ketat bagi mereka yang tidak diberi vaksin.

Sementara itu, orang yang membeli alat ujian cepat antigen SG Diagnostics didesak oleh syarikat untuk mengembalikan produk.

Alat ini diberi kuasa oleh Otoriti Sains Kesihatan untuk dibekalkan hanya kepada penyedia perkhidmatan profesional, seperti institusi kesihatan dan klinik, dan tidak dimaksudkan untuk digunakan oleh pengguna untuk melakukan ujian diri di rumah.

Secara berasingan, Lembaga Perumahan mengatakan pada hari Selasa bahawa pembeli flat dalam 17 projek Build-To-Order (BTO) selesai dan dihantar semasa pandemi Covid-19 menghadapi masa menunggu tambahan enam bulan atau kurang.

17 projek tersebut merangkumi sekitar dua pertiga daripada 25 projek BTO yang diserahkan sejak Januari tahun lalu.

Baki lapan projek BTO ditangguhkan antara tujuh hingga 10 bulan.

Wartawan Michelle Ng berkongsi lebih banyak mengenai perkembangan ini.

Di seberang jalan, Malaysia melaporkan 7,276 jangkitan Covid-19 baru pada hari Selasa – meningkat dari angka Isnin yang merupakan yang terendah sejak 5 Julai.

Ini berlaku ketika Malaysia mencapai tonggak kejayaan apabila ia menghentikan sekatan perjalanan bagi orang yang diberi vaksin sepenuhnya pada hari Isnin.

Ketua biro Malaysia Shannon Teoh memberikan maklumat terkini dari lapangan.


Posted : hongkong prize